Skiglider.no stiller selvsagt opp i lokal renn og noe mer lokalt enn Hauern blir det ikke. I år så ble Natthauern flyttet fra Landfalltjern til Martinsløkka i Lier på grunn av manglende trygghet rundt snøforholdene i opprinnelig trase. Mellom denne beslutningen og rennet/rittet så kom det ca. 30 cm snø så da ble det gode forhold over hele fjøla.

Etter planen skulle vi delta i både skirenn og sykkelritt denne kvelden, men på grunn av kjølige forhold (-16 grader) på start så ble det med skirenn denne gangen. Etter å ha parkert helt inntil arenaen på Martinsløkka ble deltakerne møtt av en opplyst arena (lysløypa) med et hyggelig sekretariat i skibua på stadion. Etteranmelding helt opp til start gjør dette til et lavterskeltilbud som alle skiinteresserte kan benyttes seg av. Her er det både proffe og mosjonister på start.
Vår representant på rennet stilte med samme smurning som var under skia på Trysilknutrennet og hadde derfor et spikerfeste av en annen verden (litt for mye og litt for bløt festesmurning) under de forholdene vi fikk denne kvelden. To runder i en meget artig trase som blant annet gikk over Garsjø, innom Løken og ned til Solvang før man gikk nedre del av dritabakkene og vendte tilbake til Martinsløkka for runding/mål.
Med tråe forhold ble det mye dobbelttak med fraspark, men å gå over Garsjø i mørket med hodelykt (ca. 1 km rett frem) er jo en bra opplevelse. Litt løse forhold i sporene over Garsjø, ellers helt panser og gode forhold. Inn mot mål ble det er lite spurtoppgjør, men da motstanden gikk på snørra i siste motbakken 50 meter før mål slapp undertegnede og hente frem rykket før målstreken (et rykk du skal følge veldig nøye med på for å oppdage). Neste år stiller vi i fatbikeklassen også – banna bein! (hvis det ikke blir kaldt da).