Skiglider avd. Fatbike på tur

Skiglidergjengen ligger ikke på latsiden om vinteren og det er plenty med artige ritt og renn i nærområdet vårt. Det var derfor ikke spesielt vanskelig å si ja til et fatbikeritt rett oppi dalen fra vår base. Modum Challenge fristet med en ferdig preppet trase på ca. 8-9 km hvor ivrige sjeler har kjørt snøscooter i et flott skogsområdet rett vest for Åmot. Løypa har vært preparert helt siden snøen kom og senere snøfall har enten blitt kjørt til på nytt eller (slå denne) frest bort med 4 stykk håndholdte snøfresere, samt blåst rein for snø med løvblåsere. Det er jo bare å bøye seg i fjonsnøen og rette en stor takk til Modum Challenge og dere frivillige for denne imponerende innsatsen.

Fire ivrige melite løpere (melite = mosjonist med elitetustyr) fra Skiglider stilte til start, mer eller mindre forberedt for høy puls på tråjappen med tjukke dekk. Angående dekk så er jo det kilden til en heftig diskusjon om bredden som må til for å kalle seg en melite utøver. Fjorårets Modum Challenge ble visstnok vunnet på 4.0 hardpumpet dekk med pigg. I år hadde vi to rytter med 4,8 (en med og en uten pigg) og to rytter med 4,0 med pigg. Etter en liten gjennomkjøring/oppvarming av løypa før start var det en som kom hjem med snø i både skjegget og i hjelmen samt stiv nakke etter en real faceplant (han uten pigg).
Rittet gikk over to runder i nevnte flotte trase og det var fellesstart med masterbil de første 500 meterne. Da feltet ble sluppet var det litt klabb og babb før alle kom inn i køen på rett sted. Noen sløyfer på et jorde gav ryttere muligheten til å plassere seg riktig i køen før vi dro inn i letter kupert skogsterreng. Utrolig flotte stier og bra preparert underlag i hele runden gav store glis og svette panner for samtlige ryttere. En litt kilen utforkjøring med trær som var godt polstret var den største utfordringen på runden. Sistemann i mål fra vår kvartett fikk lov til å kjøpe øl til resten av gjengen ved første og beste anledning. Etter målgang var det hyggelig prat rundt bålpanne og kyting i kiosken mens vi ventet på premieutdeling.
Fasiten for våre rytter kan leses på resultatlisten til Modum Challenge facebookside. Skiglider.no AS anbefaler alle som sykler litt fatbike på vinterstid å ta turen til Modum i 2020 (gjerne trene litt i år også). For de av dere som lurer – han med hjelmen full av snø ble best av våre.

https://gopro.com/v/qz60rogMNoab0