Fra et av våre favorittrenn, Hauern

Det er mange turrenn for den skiinteresserte mosjonisten på Østlandet og ellers i Norge/utlandet. Alle i Team Skiglider.no har opp igjennom de siste 10-15 årene vært deltaker i mange av disse. Vi ønsker derfor å ta våre lesere igjennom noen av de rennene vi mener er blant de beste og hvorfor.

Trysilknutrennet – Stemning og atmosfære!

Vi starter med en favoritt for oss, nemlig Trysilknutrennet som går i et området rett vest for Trysil i et småkupert fjellterreng. Det spesielle med dette rennet er at det er en særdeles trivelig atmosfære i klubbhuset både før start og etter målgang. Rennet er ikke av de største i antall deltakere, men det gjør at man føler seg veldig godt ivaretatt av arrangør. Traseen starter med slake motbakker før du kommer inn i flotte stakepartier innover fjellet. Over myrer og vann lengst inne i traseen før man vender tilbake mot målgang. Fine utforkjøringer ned startområdet og noen sugende småkuler inn mot mål. Rennet passer for alle og er det triveligste i sesongen! (flere klassevinnere har vunnet på 14B her)

Rennets websider

Hauern – Naturskjønn og hardt

Dette blir hjemmebane for oss å regne og det er en hard trase igjennom noe av det flotteste turterrenget som Østlandet kan by på. Rennet har starten sin lengst opp i Lier kommune og har noen av de best preparerte løypene vi har gått i. Spesielt for dette rennet er en lang sammenhengende stigning fra start opp til ca. 9 km. Etter dette følger flotte stakepartier og noen veldig harde fiskebeinsbakker før du kommer opp i noe av det flotteste skiterrenget Norge har å by på i hjertet av Finnemarka. Jon Almaas kaller dette for det vakreste skirennet han har gått.  Godt arrangement med god logistikk med busser opp til start og ned fra målgang. Bra med matstasjoner og servering i mål. Dette rennet er et flott oppkjøringsrenn for de som planlegger å gå Birken – vår hjemmebane!

Rennets websider

Vindfjelløpet – en perle i spesielt flott terreng!

Med base i Svarstad og traseen beliggende i et flott skogs- og fjellterreng et stykke vest for Svarstad mener vi dette er en renn du bør prøve. Du kan ta buss fra Svarstad til start eller velge å kjøre bil helt inn. Traseen er ikke av de hardeste og kan derfor anbefales for de som ikke har gått for mange turrenn tidligere. Starten er godt organisert med brede og fine løyper med mange spor de første 2-3 kilometerne. Hvis du er en etablert turgåer og er ute etter renn hvor du kan få utfordret deg selv i staking er dette et renn for deg. Noen lure sløyfer i traseen mot slutten av rennet gjør at du bør disponere lurt hvis du skal holde helt inn. På slutten er det slakt utfor og målgangen går i høy hastighet. Vi har alltid hatt en godfølelse når vi har deltatt her.

Rennets websider

Jungerløpet – et glimrende debutrenn!

Rennet går i en snill trase på Ormåsen i Vestfossen og er et lite, men flott organisert skirenn som egner seg for dere som lurer på å prøve seg på et turrenn. Lengden er heller ikke avskrekkende med sine 26 kilometer. Starten går ved Ormåsen skole og de første kilometerne går i lettkupert terreng hvor det er viktig å finne sin posisjon i feltet. Innover mot Hallhytta er det både flate stakepartier og noe små fiskebeinskneiker. Når man kommer ned fra Hallhytta over myrene er det lange partier hvor det er helt flatt og du kan virkelig få testet hvor god du er til å stake (dette er myrene hvor brødrene Holte trente staking). Rennet går som regel i slutten av februar og har en avslappet atmosfære.

Rennets websider

Marcialonga – en skikkelig skikulturopplevelse!

Går du med tanker om å dra til utlandet for å gå et skirenn (gjerne sammen med flere i en gruppe) kan vi absolutt anbefale Marcialonga i Italia. Vi har vært der ved flere anledninger og har stort sett alltid bosatt oss i Moena (startbyen). Da har vi reist ned i god tid før rennet for å få med oss en dag på La Vatse, og en dag på Zeiser Alm i forkant av selve rennet. Når været klaffer er dette noe av det flotteste naturskjønne og spektakulære området man kan gå på ski i – og vi skal tilbake! Selve rennet byr på flotte løyper (gjerne på kunstsnø) gjennom mange små landsbyer og er innom Val de Fiemme skistadion før man avslutter opp monsterbakken til selveste Cavalese. (14B fluoren vår er et selvsagt valg her da den er utrolig slitesterk). Kombinasjonen med flotte skiopplevelser og italiensk mat og drikke er en sikker vinner i vårt hode!

Rennets websider